EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Неврохирургът от „Софиямед“ д-р Стефка Бюлбюлева с престижна диплома от Европейската асоциация по неврохирургия

Неврохирургът от УМБАЛ „Софиямед“ д-р Стефка Бюлбюлева бе отличена с престижна европейска диплома по неврохирургия. Документът е изключително признание за професионализъм и се връчва от Европейската асоциация по неврохирургия.

Награждаването беше част от програмата на провеждащия се в София Европейски конгрес по неврохирургия (EANS), в който взеха участие над 1600 медицински специалисти от Европа и света, както и над 370 лектори. Форумът се организира от Eвропейското Дружество по Неврохирургия - European Association of Neurosurgical Societies (EANS) и Българското дружество по неврохирургия, а по време на церемонията европейска диплома бе връчена и на още един българин -д-р Георги Красимиров от Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Света Анна".

 

Европейският сертификат по неврохирургия се присъжда на неврохирурзи, преминали през 4-те основни курса на Европейската асоциация по неврохирургия и успешно положили част 1 (писмена) и част 2 (устна) на изпита на Европейския Борд на неврохирургичните съсловия (European Board of Neurological Surgery). Неврохирурзите, успели в това направление, получават титлата Fellow of European Board of Neurological Surgery (FEBNS).

Сертификатът обуславя и гарантира най-високо ниво на професионализъм и владеене на неврохирургичната професия, най-цялостно и  комплексно качество на предоставяните услуги в направление неврохирургия и най- задълбочено ниво на неврохирургична теоретична и практическа подготовка.

 

„Преминаването през курсовете и подготовката за двата изпита беше сериозно предизвикателство. Писменият изпит положих успешно преди 2 години в Кипър, а на устния се явих тази пролет в Барселона. За мен фактът, че връчването на сертификата се случи точно тук – в България, в рамките домакинството на страната ни на Европейския конгрес по неврохирургия, беше огромна чест и изключително специален момент. Успях да получа тази "награда" пред очите на своите колеги и ментори – лекарите, които са ме научили на всичко в неврохирургията и които продължават да го правят всеки ден. Бих искала да изкажа благодарност за тяхната подкрепа, търпение и вяра в мен. Чувствам се истински горда и щастлива от постигнатия резултат“, коментира д-р Бюлбюлева.

 

И допълва, че получената Европейската диплома и възможността, която тя предоставя, за по-сериозна интеграция в европейската неврохирургична общност, е голямо постижение за нея и за развитието на медицинската й кариера.

 

Екипът на "Софиямед" честити на д-р Бюлбюлева и й желае здраве и много професионални успехи!