EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

ДКЦ „Софиямед“ с тестове за количествено и качествено определяне на антитела за COVID-19

ДКЦ „Софиямед“(бул.Г.М.Димитров 16) вече предлага на своите пациенти възможност чрез нов вид тестове да изследват специфични антитела IgG и IgM срещy SARS-COV-2-19 по CLIA(хемилуминисценция)метод. И двата теста се извършват чрез вземане на венозна кръв, а резултатите се получават в рамките 1 ден.

 

Изследването за количествено определяне на IgG антитела представлява хемилуминисцентен имунологичен тест за определяне на специфични анти-S1 и анти-S2 антитела. Тестът е предназначен за идентифициране на антела, изработени в организма след прекарана ковид инфекция, предоставяйки индикация за наличието (количество) и качеството им.

Тестът е подходящ да се проведе около 20 дни след преболедуване на инфекцията.

 

Чрез  тестът за антитела IgM може да разберете дали се установява начална остра фаза на инфекцията с ковид и дали имунната Ви система реагира на инфекцията.  IgM антелата се образуват в организама средно 5-14 дни след инфектиране с вируса. Положителният резултат не означава текуща инфекция, но представлява имунна реакция на организма  след заразяването.

 

И двата вида теста може да извършите в Клинична лаборатория на ДКЦ „Софиямед“ всеки делничен ден в препоръчителен времеви интервал от 9:30 до 13:30ч.без предварително записване.


Цена за IgG тест: 30лв.

Цена за IgM тест:30лв.


*Не е задължително кръвната проба да е на гладно!