EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Двама българи получиха европейска диплома по неврохирургия на конгреса на EANS

Двама българи получиха европейска диплома по неврохирургия. Дипломата е изключително признание за професионализъм и се дава от Европейската асоциация по неврохирургия. Това са д-р Георги Красимиров от Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Света Анна” – София и д-р Стефка Бюлбюлева от УМБАЛ „Софиямед“.

 

www.zdrave.net
15.10.2024

 

Награждаването беше част от програмата на провеждащия се в София Европейски конгрес по неврохирургия (EANS). В конгреса участват над 1600 медицински специалисти от Европа и света, както и над 370 лектори.

 

Д-р Георги Красимиров е специалист неврохирург с насока мозъчна, гръбначно-мозъчна и гръбначна хирургия при възрастни. Завършил е МУ София през 2016 г., а специалност Неврохирургия придобива през 2022 г.

 

Освен дипломата на EANS, той има и Европейска диплома за гръбначна хирургия; завършен курс по хирургия и достъпи на мозъчната основа - Страсбург, Франция; курс по ендоскопска и минимално инвазивна неврохирургия - Саарланд, Германия; курс по деформитет и травма на гръбначен стълб - Утрехт, Холандия; курс по шийна патология на гръбначен стълб - Загреб, Хърватия. Д-р Красимиров работи в УМБАЛ „Св. Анна“-София.

 

Д-р Стефка Бюлбюлева също е завършила МУ-София през 2016 г. След дипломирането си започва специализация към Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ Софиямед, като през 2022 г. придобива специалност по неврохирургия.

 

Професионалните ѝ интереси са в областта на невроонкологията и съдовата неврохирургия. Участвала е в обучителни курсове и конференции у нас и в чужбина. Преминала е и 3-месечна специализация в Клиниката по неврохирургия на Университетската болница във Франкфурт, Германия. Член е на Българското дружество по неврохирургия, Европейската асоциация по неврохирургия (EANS) и АОSpine. Към момента д-р Бюлбюлева е част от екипа специалисти на УМБАЛ Софиямед.

 

Снимка: zdrave.net