EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

ДКЦ "Софиямед" и ДКЦ „Софиямед“-Люлин издават сертификат с резултат от количествен тест за антитела за COVID-19

ДКЦ „Софиямед“ БЛОК1 (бул.Г.М.Димитров 16) и ДКЦ „Софиямед“-Люлин предлагат на своите пациенти възможност  да изследват специфични антитела срещy SARS-COV-2-19 по CLIA(хемилуминисценция) метод. Тестовете се извършват чрез вземане на венозна кръв, а резултатите се получават в рамките 1 ден.

 

Лабораториита на "Софиямед" издават сертификат с резултата от количествения ви тест за антитела за ковид. Можете да изтеглите документа директно от системата ни за Онлайн резултати след въвеждане на индивидуалния ви потребителски номер и парола, които се получават в деня на вземането на проба за изследването.

 

За да получите сертификат за наличие на антитела, стойностите на антителата срещу SARS-CoV-2 трябва да са доказани чрез количествено изследване на Anti-SARS-CoV2 IgG и да надхвърлят 150 BAU/ml.

 

Документът е със срок на валидност 90 дни и може да се използва като "зелен сертификат" само на територията на България.

 

Изследването за количествено определяне на IgG антитела представлява хемилуминисцентен имунологичен тест за определяне на специфични анти-S1 и анти-S2 антитела. Тестът е предназначен за идентифициране на антела, изработени в организма след прекарана ковид инфекция, предоставяйки индикация за наличието (количество) и качеството им.

Тестът е подходящ да се проведе около 20 дни след преболедуване на инфекцията.

 

Пробовземането за теста се извършва в БЕЗ предварително записване в Клиничните лаборатории на ДКЦ "Софиямед" и ДКЦ „Софиямед“-Люлин от понеделник до петък.

 

*Не е задължително кръвната проба да е на гладно!

 

ДКЦ „Софиямед“ ви предлага и тест за антитела IgM може да разберете дали се установява начална остра фаза на инфекцията с ковид и дали имунната Ви система реагира на инфекцията.  IgM антелата се образуват в организама средно 5-14 дни след инфектиране с вируса. Положителният резултат не означава текуща инфекция, но представлява имунна реакция на организма  след заразяването.

 

ДКЦ „Софиямед“ -Люлин ви предлага и количествен тест за SARS-CoV-2 - неутрализиращи антитела по CLIA(хемилуминисценция)метод.

 

Цените на тестовете вижте ТУК